Rislåda med kassler och ananas

Den här rislådan åt vi mkt när jag var liten men då hade vi bernaisesås istället för paprikakrämen jag gjorde i detta receptet. Men den är enkel att göra och går att variera hur mkt som helst. Istället för kassler kan man slänga i en kryddig korv, eller varför inte ha båda? Byt ut cantadou paprika mot en annan cantadou eller testa med bernaisesås som vi brukade ha när jag var liten. 
 
Rislåda
 4 port kokt ris
1 pkt kassler
8 ringar ananas 
1 pkt bacon
1 lök
1 burk champinjoner 
 
1 burk cantadou parprika
2 dl creme fraice
1 msk ajvar relish
salt & peppar
2 dl rivern ost
 
Gör så här: 
Koka riset enligt anvisning. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla kassler, bacon och lök. Bryn dessa lite lätt i en panna och tillsätt svampen efter en liten stund. Under tiden, blanda creme fraiche, cantadou och ajvar relish i en bunke till en kräm. Salta och peppra krämen efter smak.  Smöra en stor form och häll sedan i riset. och blanda med kassler, bacon, lök och champinjoner. Bred krämen över och lägg ur ananasskivorna. Strössla till sist över den rivna osten på gratängen och ställ in i ugnen ca 20-30 min tills den fått fin färg. Servera med en god sallad
 
 
 
Fläskkött, Gratäng, Huvudrätt | |
Upp