Smördegsinbakad kassler
När vi hade Carl & Gisela på besök lagade jag den här gamla klassikern. För några år sedan, ungefär när jag och Eric börjat träffas blev jag bjuden på inbakad kassler av Erics mamma. Dock kommer jag inte riktigt ihåg hur hon gjorde den men så här gör jag iaf. Perfekt helgmat!
Inbakad kassler
1 bit kassler (min bit var på drygt 1 kilo)
2 burkar cantadou vitlök & örter (eller ngn annan färskost)
ca 2 dl creme fraiche
peppar
1 pkt smördegsplattor (eller på rulle)
Gör så här:
Blanda färskost med creme fraiche och krydda med peppar. Skär djupa snitt i kasslern, ca 3mm breda och nästan enda ner, men kasslern ska fortfarande hänga ihop. Fyll kasslern med krämen mellan skivorna och bred resterande runt kasslern. Kavla ut smördegsplattorna och klä sedan in kasslern med dessa så att den blir tätslutande. Det gör inget om det blir ett litet hål nånstans men tänk på att det är lätt att all fyllning då simmar ut. Grädda i ugnen ca 175 grader i ungeför 30 min tills smördegen är helt frasig och inte "degig".
Servera med ris och en stor grönsallad. Mums!

