Rösti med tillbehör
Eric blir bjuden på finfin middag på Gröna Stugan ikväll men jag är inte avis, endast lite... Gröna Stugan kan ha den godaste maten jag någonsin ätit på restaurang så om ni någon gång är på besök i Kalmar, rekommenderar jag detta ställe. Men eftersom Eric är iväg på galej kan ju inte jag vara sämre och lagar min egen lyxmiddag.
Kvällens middag blev Rösti med två olika tillbehör. Den ena fick bli med räkor, röd kaviar, citron och en liten klick creme fraiche. Den andra med en röra av hamburgarkött och pepparrot
Rösti
ca 800 g (3-4 pers) potatis som du skalar och grovriver. Krydda med salt och peppar. Krama ut vätskan ur potatisen och forma till små plättar som du sedan steker i smör på medelvärme i några minuter.
Hamburgargojs
150g hamburgarkött
1/2 dl färskost
1/2 dl creme fraiche
ca 1 tsk riven pepparrot (eller efter smak)
1/2 finhackad rödlök
salt, peppar och chilli
Finhacka köttet och blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med kryddor och ställ sedan in i kylen

Yummi yummi in my tummy!