Kyckling i whiskysås

Det är inte bara i USA det stormar, Kalmar har nog också fått en liten släng av stormen Sandy. Verkligen inget väder man vill vara ute i. Lagar därför lite extra fashionabel mat idag och låtsas att det är fredag. 
 
Receptet kommer från kokboken "Mera halv åtta hos mig" och upphovsmakaren i fråga fick 26p vilket jag tog som ett gott tecken. Kvällens middag blev: Kyckling i whiskysås med soltorkade tomater och parmesanmos
 
Kyckling i whiskysås
ca 600g kycklingfiléer (jag använde kycklinglårfilé som är mkt godare och mörare)
1 dl soltorkade tomater
2 msk soja (jag använde kinesisk men egentligen skulle det vara japansk)
2 dl vispgrädde
1/2 dl whisky (Eric har ett helt whiskyförråd men jag valde inte den dyraste utan tog Lauders ;)
 
Sätt ugnen på 200g. Skiva kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg i en smord form. Strimla tomaterna och strössla över kycklingen. Krydda med salt & peppar. Vispa ihop grädde, whisky och soja i en skål och häll sedan över kycklingen. In i ugnen i ca 30 min
 
Parmesanmos
1 kg fast potatis
2 1/2 dl mjölk
en stor klick smör
1 dl parmesanost 
salt & peppar
 
Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är klar så pressa den och blanda ner parmesan, smör, salt & peppar, rör runt, klart! 
 
Whiskykännare som Eric är, tyckte han såklart att detta var en fullträff och gav rätten 8/10 i poäng. Jag själv är inte sen att hålla med, mycket gott! 
 
 
 
Helgmat, Huvudrätt, Kyckling | |
Upp