Min tolkning av Kreolsk gryta
Idag har varit en sån där hopplös dag man bara önskar ska få ett slut, eller iaf få lov att gömma sig under täcket och tycka lite synd om sig själv. Konstigt att matlagning alltid lockar lite extra när humöret dalar, så idag slog jag till på stort. Detta kan vara en av mina absoluta favoriträtter och är perfekt (tröst;) bjudmat. Enkelt att laga och försvinnande gott. Här kommer min tolkning av Kreolsk gryta med saffransris.
Gryta
4 pers
1 fläskfilé ( ca 500g)
1 pkt bacon
1 pkt kabanosskorvar
1/2 burk cornichoner
1 paprika
1 burk champinjoner (eller färska, godast med färska)
1 burk kalamataoliver
1-2 vitlöksklyftor
ca 5dl matlagningsgrädde (eller vanlig, eller blanda de båda)
en skvätt soja
salt och peppar
Gör så här: Skiva fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Bryn i en stor gryta och ta sedan upp dem. Skiva baconet, korven och strimla paprikan. Bryn korv och bacon i grytan och lägg sedan tillbaka fläskfilén. Pressa över vitlök och tillsätt svamp och paprika. Rör runt och stek ngn minut. Häll på grädde, lite soja och låt puttra några minuter. Lägg i cornichoner och oliver smaka av med peppar och salt. Klart.
Saffransris
4 pers
6 dl vatten
3 dl ris
1 tsk salt
2 pkt saffran
Koka upp vatten med lite salt i. Häll i riset och saffran, rör runt och koka på svag väme i ca 20 min, eller 10 min om du använder Basmatiris (vilket är godast).

jag blir så inspirerad! Nu längtar jag tills man ska få laga mat igen!!