Fläskfilégryta mitt ölenkorven

Som ni märkt så är jag väldigt mycket för grytor. Det är enkelt, gott och känns alltid lite festligt tycker jag, och speciellt nu till hösten. Kvällens recept är en fläskfilégryta med ölkorv som jag inspirerats av från bloggen Bara en kaka till. Helena, som driver bloggen bor på Öland så därför är det extra roligt att läsa. Att hon sedan verkar laga himmelskt god mat gör ju inte saker bättre, i bloggen finns massa gott att välja i från. 
 
4 pers
ca 500 g fläskfilé
1 lök
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 grön paprika
4 långsmala ölkorvar med valfri kryddblandning, jag hade kabanoss
ca 10 färska champinjoner
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
en nypa torkad dragon 
1-2 msk kalvfond
1-2 msk soya
flingsalt (ytterst lite, korven ger också sälta)
grovmalen svartpeppar
 
Skär fläskfilén i skivor och stek skivorna i en stekpanna med smör, salta och peppra. Plocka upp fläskfilén ur stekpannan när den nästan är genomstekt.  Bryn lök, vitlök, paprika och champinjoner, och släng ner ölkorven skuren i slantar efter en liten stund. Tillsätt soya, crème fraiche, fond och dragon, och låt koka upp. Rör ner fläskfilébitarna, låt koka ihop och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med ris.
 
Rätten är perfekt bjudmat och var mycket god. Kommer garanterat att lagas fler ggr här hemma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Gryta | |
#1 - - Maria:

Jag blev inspirerad och provade idag! Kanongott! Fortsätt med recepten :D

Svar: Vad kul att du testat! Det är tanken iaf, kul att ha som receptbok sen :)
Ulrika

Upp