En Pesto
Ibland behöver matlagning gå så där superdupergemigmatnufort! och då är pesto på burk en sån sjuuukt bra sak att ha hemma. Till den kan man tillsätta lite vad som helst. En hackad tomat, lite stekt bacon, en skivad mozzarella, eller bara äta den som den är... till pasta såklart. När jag var ung och dum fick jag för mig att jag inte tyckte om pesto. Kanske för att vi aldrig hade det hemma eller för att det såg ut som en grön, nyttig sörja som bara vuxna tycker om. Vad vet jag? Så min introduktion till pesto kom egentligen inte förrän när jag flyttade till London och ALLA åt pasta-pesto hej vilt. Om köttfärssås & spaghetti är alla barns favorit här (i Sverige) så är pasta-pesto alla barns favorit där (i England). Det gick liksom inte att undgå och där nånstans blev pasta-pesto min livräddare. Sen kan man ju även tycka att ordet pesto låter väldigt fint och kulinariskt. Lite mer avancerat och luxuöst än vad det egentligen är. Hör här: Mmmm jag åt en pasta pesto med mozarella och drack ett glas rött på kvällskvisten. Det låter ju lite finare än vad det är... Egentligen är det lite snabbkokad pasta med en klick grönt från en burk som man snabbt vänt ned. MEN... Det är ju faktiskt väldigt gott och när man har bråttom och är hungrig som en varg är det kanoners!
I den här pastan hade vi:
Pasta för 2 personer
ca 2-3 msk grön pesto, eller pesto efter smak
En bit chilikorv i bitar (eller annan valfri salami)
Riven parmesan
Gör så här:
Koka upp pastan och häll av vattnet. Blanda ner pesto och valfritt tillbehör, i detta fallet korven. Rör runt ordentligt och toppa rikligt med parmesan.
