Risotto med salsiccia och karljohansvamp

 
 
 
 
Gisses, ännu en helg har passerat och snart är det helg igen. I vanlig ordning har jag jobbat så nu ska det bli skönt med en helg utan jobb. Det var längesen som jag & Eric hade en hel helg där det bara var han & jag. Som det ser ut nu så är näst intill alla helger planerade fram till sen november. Samtidigt är det roliga saker som är inplanerade så det är synd att klaga. 
 
Häromveckan åt vi en helt galet god risotto med salsiccia och karljohansvamp. Receptet kommer från Lisa Lemke och det var väldigt enkelt att tillaga. Knepet är att röra mycket i pannan under tillagningen av risotton så att den inte bränns vid. Detta är alltså en rätt som kräver full koncentration på spisen.  
 
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 färska salsicciakorvar
2 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
30g torkad karljohansvamp
3dl arboriris
3dl vitt vin
8dl hönsbuljong 
2 dl riven parmesanost
salt o peppar
 
 
1. Finhacka lök o vitlök
2. Skär en skåra i korvarna och plocka ut färsen. Finhacka färsen. 
3. Fräs lök och vitlök i oljan tills den är mjuk i en traktörpanna. Tillsätt svamp, salsiccia, plockad rosmarin och riset och låt fräsa en kort stund under omrörning. 
4. Tillsätt vinet och koka på svag värme. Häll på buljongen lite i taget och rör runt ofta. 
5. Låt riset sjuda under omrörning tills det har blivit mjukt med en liten kärna i mitten. Fortsätt röra tills riset är helt mjukt. 
6. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar. 
 
 
Fläskkött, Helgmat, Huvudrätt, Korv, Risotto | | Kommentera |
Upp