Mintchokladpannacotta

 
 
När jag började äta enligt lchf igen så bestämde jag mig för att vara benhård (vilket jag har varit också). Inte äta massa fejkprodukter som sägs vara lchf men när man tittar närmre innehåller alldeles för många kolhydrater. Jag tror att dessa produkter fungerar bäst när man har fått kläm på hur man ska äta och när man gått ner tillräckligt i vikt. Men en sak som har varit nödvändig för mig för att det inte ska bli alldeles för extrema förändringar är att det måste finnas ngt att se fram emot. När Eric sitter och äter chips eller godis på fredagskvällen måste jag också få ha nåt gott att tugga på. I det här fallet har jag gjort en jättegod lchf-vänlig pannacotta. Supergod blir den, inte lika söt som vanlig men absolut tillräcklig för att man inte ska vilja äta mer än nödvändigt. Den stillar sockersuget helt enkelt. Men det här är inget man kan äta varje dag, en gång i veckan räcker. 
 
Mintchokladpannacotta
3 dl vispgrädde
50 g mörk mintchoklad (minst 70%)
lite vaniljpulver, INTE vaniljsocker (ca 1/2 kryddmått.)
2 gelatinblad
 
Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Hacka choklade
3. Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulvret.
4. När grädden kokat upp ta kastrullen från plattan och rör i chokladen och gelatinbladen.
5. När smeten blivit slät, häll upp i portionsformar och låt stelna i kylskåpet ca 3-4 timmar.
6. Severa med två skivade jordgubbar och ev. en liten klick vispad grädde.
 
 
Efterrätt | |
Upp