Laxpannkakstårta

 
 
Den här laxpannkakstårtan är inte att leka med. Får jag välja en sak på buffébordet så är alltid den med och den är lika uppskattad varje gång, såväl av mig själv som gäster. Recpetet kommer från en gammal vän till mamma och har hängt med i många år. Den görs med fördel någon dag innan så att den hinner "gojsa" till sig ordentligt och serveras kall. Den funkar finfint som förrätt och ska då serveras med en spenatsås och coctailtomater. 
 
 
Crepes
6-8 st pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
 
Fyllning
250 g Philadelphia (ej light)
1 msk majjonäs
1 liten finhackad lök
2 msk hackad persilja
2 msk pressad citron
450 g rökt lax
 
coctailtomater
 
Gör så här:
1. Blanda ihop ingredienserna till crepessmeten och stek ca 8 pannakakor, låt svalna
2. Finhacka löken, persiljan och strimla laxen. 
3. Rör ihop philadelphia, majjo, lök, persilja och smaka av med citron.
 
Montering
1. Börja med en pannkaka i botten och bred på ett lager med färskostsmet. Lägg på lax över färskosten och sedan en pannkaka på det.
2. Upprepa och avsluta sedan med en pannkaka på toppen. 
3. Garnera med coctailtomater.
 
 
Vi brukar ha en spenatsås till som vi gör på fryst hackad spenat (som tinas) och blandas med lite majjo, salt & peppar och citron. Supergott! 
 
Buffé, Fisk i alla former, Förrätt | |
Upp