Mello-pastagratäng

Helg igen, så skönt! Jag och Eric gick och la oss 22.15 igår, EN FREDAG! Det har väl typ aldrig hänt innan men vi var helt slut igår. Men idag är det istället friska och pigga tag som gäller. Linda & Calle kommer hit ikväll för att titta på Melodifestivalen och käka så därför behövs det tas ett ryck med dammsugaren innan dess.
Vill passa på att tipsa om en perfekt helgrätt som vi lagade för några veckor sedan, supergott! Efter att ha letat igenom mina gamla recepttidningar hittade jag detta recept i Allt om Mat på en pastagratäng med fläskfilé. Den kan nog platsa i toppen över godast bjudmat jag gjort och kommer definitivt finnas på matbordet fler gånger.
Det här behöver du:
400 g stora pastarör
1 pkt bacon
400 g fläskfilé
1 rödlök
200 g färska champinjoner
2 knippor bladpersilja
3 dl matlagningsgrädde
1.5 dl vatten
2 msk oxfond med rödvin
salt
svartpeppar
1 dl riven smakrik ost
1. Koka pastan och strimla baconet. Stek baconet knaperstekt och låt torka av på hushållspapper.
2. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor sedan dela på mitten. Skala och strimla löken och skär svampen i skivor.
3. Hacka persiljan. Bryn köttet på båda sidorna i smör i en stekpanna.
4. Tillsätt lök, svamp och hachad persilna (spara lite till garnering). Fräs under omröring tills löken mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond häll i stekpannan. Sjud i grytan i ca 5 minuter tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
5. Smörj en stor form och häll i den kokta pastan. Häll över köttröran over pastan och rör runt så att allt blandas. Strö över riven ost och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter,
6. När gratängen är klar strössla över knaperstekt bacon och persilja.
7. KLAAART!

.