Mumsig chorizopasta
Igår åt vi en riktigt smarrig pasta som kanske inte faller under kategorin "nyttigt" men som mer än väl faller under kategorin "lyxigt". Jag har tidigare förespråkat Ica selections färska salsicciakorvar men denna gång testade jag chorizokrovarna istället som var minst lika goda. Kommer bli perfekta på grillen i sommar. Men till dess passar jag på att göra pastasås av dem.
Eric gav den här pastan 4 av 5 möjliga och jag är inte sen till att hålla med. Som sagt, inte speciellt nyttigt men väldans gott :-).
Chorizopasta
pasta för fyra pers
1 pkt Ica selection färska chorizokorvar
1 pkt bacon
1 rödlök
1 burk svamp (eller några färska champinjoner
1 tomat
ca 2,5 dl grädde
smör att steka i
(salt, peppar, chili)
Gör så här:
Sätt på pastavattnet. Skiva bacon och hacka lök. Lägg en stor klicka äkta smör i en stekpanna. Plocka ut färsen ur korvarna och stek i smöret på medelvärme. Bryn bacon och lök i en annan panna. När smöret "gått in" i korven tillsätt baconlök-fräset och svamp. Blanda och stek på medelvärme i nån minut. Hacka tomaten. Koka pastan al dente. Häll på grädde och hackad tomat över färsen och låt koka ihop någon minut. Krydda ev med salt, peppar och chili. Eftersom det redan finns så mycket kryddor i färsen och baconen behövs nästan inget salt men däremot lite peppar och chili om man vill ha det lite kryddigt. Häll sedan såsen over pastan och rör runt så att pastan suger åt sig av såsen. Klart! Njut nu.
