Tacokorven
Jag har helt glömt bort att tipsa om den här enkla och goda rätten, Tacokorv. Ja nu hör ju själva hur det låter, taco=gott, falukorv=gott, alltså borde detta bli supergott! O det är precis vad det är. Jag kan tänka mig att det här verkligen går hem hos barnfamiljer och eftersom jag är vuxen så vet jag att det funkar på oss också. Men om jag skulle skriva en bok om fredagsmysmat för barnfamiljer så skulle den här rätten vara ett givet kort. Receptet kommer från Erics mamma och vart hon har hittat det vet jag faktiskt inte. Här kommer iaf recpetet på den (snart) berömda Tacokorven!
Det här behöver du:
1 falukorv (400 g)
1 gul lök
2 tomater
(1 paprika)
1 burk tacosås
3 dl creme fraiche
1 påse tortilliachips
2 dl riven ost
Gör så här:
Skiva falukorven i ca 1 cm tjocka skivor. Strimla löken och skiva tomaterna. Lägg ut falukorvsskivorna en smord form. Strössla över lök och lägg ut tomaterna ovanpå korven. Klicka ut creme fraiche och tacosås. Krossa tortilliachipsen och täck formen med dessa. Avsluta med den rivna osten. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Klart!
Servera med pasta och sallad.


