Nya vanor och mumsig fläskfilé

Louise gav mig en liten utmaning och självklart handlade det om att bli fit inför beach-13. Egentligen vill jag inte gå med för jag blir så besviken på mig själv när det inte blir som jag tänkt. Men i morse fick jag ett ryck och bestämde mig för att gå till gymmet på kvällen. Kanske den absolut sämsta dagen av dem alla att gå dit eftersom det var så mycket folk att det knappt gick att ta sig fram, men jag tog mig dit och presterade. Inte så länge som jag egentligen ville för det fanns för lite tid men det är ju en start iaf. Nu kör vi träning tre ggr i veckan. Lite ändring i kost men inte för mycket så att det inte blir hållbart. Jag kommer äta som vanligt, lite mindre portioner och dra ner en del på kolhydrater, men inte utesluta helt. Ja, vi får se hur det går helt enkelt. Återkommer om det blir ett bra resultat.
 
För övrigt är jag ganska pepp på livet. Vaknade utvilad och glad i morse. Inspirerad att ta tag i saker. Sängen gör sitt helt enkelt. Ikväll blir det tv-kväll med Sveriges Mästerkock, Inkognito och Homeland.
 
Tänkte för övrigt passa på att tipsa om den här lilla godingen, fläskfilé med salami och mozzarella. Receptet kommer från Erics mamma som hittat det i en buffétidning. Receptet är för 10 personer och tänkt som buffémat men jag halverade mitt recept och då blev det ca fyra portioner beroende på hur stor fläskfilén är. Men här kommer originalreceptet:
 
Salamifylld fläskfilé
 
2 fläskfiléer (ca 1kg)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 mozzarellaostar
100-150 g salami i tunna skivor
1/2 kruka basilika
4 dl vispgrädde
4 msk chilisås
( 2 msk tomatpuré, valfritt, med jag tillsatte det.)
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela fläskfilén i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Bryn bitarna i lite matfett och salta och peppra, de ska INTE var genomstekta, bara lite yta. Skär mozzarellen i tunna skivor. Ta en ostskiva, lägg på en salamiskiva och vik salamin på mitten (så att det blir som en tacos). Lägg sedan ihop tillsammans med fläskfilén så att det blir som en limpa i en ugnsäker form. Varannan fläskfilé, varnannan salamiost. Öppningen på salamin ska vara uppåt. Vispa samman grädde, chilisås, (tomatpuré) och finhackad basilika. och häll i formen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med pressad potatis. Yum yum.
 
 
Fläskkött, Helgmat, Huvudrätt, LCHF | |
Upp