Saffranspasta med räkor
Den här saffranspastan är inte att leka med. Riktigt god med andra ord. Det är verkligen synd (eller tur) att inte Eric äter skaldjur, annars hade jag ätit den här pastan betydligt oftare. Den går att göra på en kick och är perfekt bjudmat om man inte vill krångla till det.
Saffranspasta med räkor
2 pers
500 g oskalade räkor (för att räkor med skal på är godast)
2 vitlöksklyftor
0.25 g mald saffran
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
salt & peppar
tomat till garnering
Gör så här:
Finhacka vitlöken och lägg tillsammand med saffran i en upphettad gryta med en klick smör eller olivolja i. Tillsätt tomatpuré, timjan, grädde och salt & peppar efter smak. Låt såsen koka upp under medelvärme och låt den sedan puttra några minuter på spisen. Skala under tiden räkorna. Servera såsen med nykokt pasta och toppa med räkor och ev. lite hackad tomat. Sååå gott! Helt klart en favoritpasta!
