Kasslermackor

 
 
Något som är väldigt bra att ha hemma är kassler. Med kassler kan man göra lite vad som helst och det är perfekt mat om man går på LCHF. Den här gången gjorde jag kasslermackor och det är egentligen precis så som det låter, två skivor kassler med "gojs" inuti. Och när det gäller "gojs" kan man egentligen ta lite vad som finns hemma. Jag gjorde fyra olika varianter. Det man ska tänka på är att inte salta, för kasslern i sig är väldigt salt
 
 
Kasslermackor
 ca 600g kassler
2 dl riven ost (valfritt)
 
Fyllning 1
Röd pesto
Brieost
 
Fyllning 2
Smulad ädelost
Tomat
 
Fyllning 3
Grön pesto
brieost
 
Fyllning 4
cantadou
två skivor tomater 
hackad persilja
 
Gör så här:
1. Skiva kasslerna tunt så att du får åtta skivor (eller fler eller färre beroende på hur många "mackor" du vill ha). Det viktigaste är att det blir jämt antal.
2. Bred på valfritt pålägg på ena skivan och lägg sedan en kasslerskiva över.
3. Lägg mackorna i en smord ugnsform och strössla sedan över riven ost.
4. In i ugnen på 200 grader ca 25 min. 
5. Servera med en sallad (och ris för den som äter det).
 
Fläskkött, LCHF | |
Upp