Chocolate & nuts

100 g smör
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 st ägg
200 g blandade hackade nötter (jag hade pecan och mandel)
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk smör el margarin
2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
3. Hacka nötterna till garneringen grovt. Smält matfettet.
4. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (inte nötterna) och tillsätt sedan det smälta matfettet och äggen. Rör smeten slät.
5. Bred ut smeten i bakformen och strö över nötterna. Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter, när cirka 5 minuter är kvar av gräddningstiden, blanda socker, sirap och vispgrädde till knäcken i en kastrull.
6. Värm upp blandningen och låt massan koka kraftigt tills den tjocknar något cirka 3-4 minuter.
7. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och matfett. Rör om tills massan blir slät.
8. Ta kakan ur ugnen och ringla över den varma glasyren, ställ in kakan i ugnen igen, denna gång mitt i ugnen mitt i ugnen och grädda ytterligare cirka 7 minuter eller tills glasyren börjar bubbla.
9. Lossa kakan ur formen när den kallnat.
10. Servera med en klick vispad grädde!