Färsfylld paprika

Köttfärssås är roligt att laga för den kan man göra så himla mycket med och speciellt om den är lite tjockare i konsistensen. Antingen gör man en köttfärsgratäng och använder zuccini som lasagneplattor, eller kanske äter den som den är, eller som i dagens fall, använder den som fyllning i en paprika. Det är också väldigt gott att fylla ett franskbröd med köttfärssås men nu är det LCHF som gäller så no no till kolhydrater. Här har ni dagens middagstips!
Färsfylld paprika
500g blandfärs
1 lök
1 burk svamp
1 burk krossade tomater
1 burk cantadou paprika & chili
1 dl creme fraiche
salt, peppar
1 grön paprika
riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryn köttfärs, tillsätt lök och bryn ytterligare i nån minut och häll därefter i svampen.
3. Tillsätt krossade tomater, cantadou och creme fraiche och koka ihop på medelvärme.
4. Krydda.
5. Dela paprikan på mitten och plocka bort kärnhuset.
6. Fyll halvorna med köttfärs och toppa med riven ost.
7. Lägg halvorna i en smord form och gratinera i ca 15-20 minuter i ugnen.
8. Servera med en sallad.
Ps. Blir mkt köttfärs över som är perfekt att frysa in.