Potatissallad

Skittråkigt väder och jag börjar undra om de ska behövas en solsemester till för att få sommarfeeling... Det är iaf tur att vi var på Rhodos i början av juni så att vi har fått lite sol i fejan.
 
När det regnar så får det bli käk utan grill och då är den här potatissalladen perfekt! Den har blivit lite av en favorit de senaste somrarna. Enkel att göra och supergod till kallskuret. Funkar säkert till grillat också men då brukar jag tycka att det är godare med en varm potatissallad eller potatissallad med vinegrätt. 
 
 
 
Till ca 4 pers
Ingredienser
800 g färskpotatis
150 g rädisor
150 g sockerärtor
1 rödlök
 
Dressing
2 dl gräddfil
ca 1,5 msk dijonsenap
2,5 tsk flytande honung
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
2 msk hellmans majonnäs 
flingsalt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här:
1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar.
2. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
3. Skiva rädisor och lök tunt och dela sockerärtorna i tre delar.
4. Blanda dressing med potatis och lök.
 
Servera med kallskuret och grönsallad. 
 
 
Buffé, Potatis, Tillbehör, sommarmat | |
Upp